27 sep 2009

6e Kumpulan Bolsward, 27 september 2009

 

De opkomst was goed en de zaal gezellig gevuld. Op het programma stond o.a. de heer Joop Lefrandt uit Groningen. Hij zou een voordracht doen, het was vooraf niet goed te beschrijven hoe het eruit zou zien, dus het zou een verrassing worden. Natuurlijk hadden wij vooraf verschillende malen contact gehad en konden we ons ongeveer voor de geest halen hoe het kon zijn. We hadden er alle vertrouwen in.
Voor veel aanwezigen was het een feest van herkenning, veel verhalen en belevenissen werden op humoristische wijze gedeeld, in het Indonesisch en Javaans. De meeste gasten hadden deze taal en uitdrukkingen al heel lang niet meer gehoord.
Het duo de JayJay’s zorgde voor een muzikaal onthaal. Picobello zag dit duo eruit in hun zwarte smoking en haarzuiver klonken de nummers van met name de Shadows en uiteraard vele andere. Tijdens enkele gouwe ouwe rocknummers en country gingen dan ook spontaan de voetjes van de vloer.
De organisatie had gezorgd voor meer dan 300 snacks, deze waren allemaal uitverkocht, het nodige werd in het begin van de middag al opzij gezet voor oleh-oleh. Een dankbaar gegeven voor de makers.
Gezamenlijk aten we een lekker bordje nasi goreng met frikadel jagung, acar en emping.

 

Judith op de Weegh-Flokstra
Voorzitter Stichting Selamat Datang