Stichting Selamat Datang.
P/a.  Essenburg 16, 8702 AV Bolsward.
tel:    0515 852735 (06-42195205)
Mail:   info@stichtingselamatdatang.nl
m.m.v. Stichting Pelita

De Stichting Selamat Datang is opgericht in juni 2008. Het voornaamste doel van de Stichting is het behoud van de cultuur die de Indische Nederlanders, afkomstig uit het voormalig Nederlands Indië met zich meedragen. Voor een kleine groep betekent dit ook het leed uit de Japanse tijd en de Bersiap periode en de manier waarop dit in het gezin op den duur zichtbaar werd. Deze groep Indo's heeft veel herinneringen en ervaringen met elkaar gemeen.
Stichting Selamat Datang organiseert 5x per jaar een Kumpulan op basis van kleinschaligheid. De bezoekers vinden in het zaaltje een Indische sfeer door de aankleding met batik accenten en het repertoire van de live-muziek is altijd aangepast aan de doelgroep. Kué Kué mogen natuurlijk niet ontbreken en een rijke variatie (risolles, lemper, pastei etc.) is tegen een redelijke prijs verkrijgbaar. Een Indisch maaltje, altijd met liefde bereid door vrijwilligers, is bij de prijs inbegrepen en wordt aan het einde van de middag geserveerd. Op deze manier hoopt Stichting Selamat Datang te voorkomen dat deze groep Indische Nederlanders in een isolement geraakt.

De Stichting Pelita is bijna altijd vertegenwoordigd tijdens de Kumpulan. De heer  Theo Boiten houdt spreekuur en beantwoordt vragen over uitkeringen voor Oorlogsgetroffenen en Vervolgingsslachtoffers. Het komt regelmatig voor dat een bezoeker bij zijn tafel aanschuift met vragen hierover.
Meestal vloeit er uit dit gesprek een vervolgafspraak en/of huisbezoek.

De belangen van de doelgroep staan centraal en vormen de spil van de organisatie
.

U kunt zich opgeven voor de Kumpulan door een e-mail te sturen naar bovenstaand e-mailadres, u mag ook  een inschrijving doen via het Gastenboek, of even bellen, mag ook!

Wij hopen u  te zien op een van onze Kumpulans!

Namens het Bestuur,