Wouter Muller, "Schakels van smaragd"

Woutermuller.com

Wouter Muller werd in 1947 geboren in Bandoeng en kwam met de grote stroom repatrianten in de jaren vijftig naar Nederland. Woont sinds 1970 in Enschede. Keerde in 1997 voor het eerst weer terug naar het moederland en is daar nog steeds niet van bekomen. Is voor het grote publiek nog een onbekende, maar maakt al jaren muziek. Speelde in diverse bands, schrijft geregeld Nederlandstalige teksten en muziek voor o.a. Wieteke van Dort.

 

KUMPULAN 28 JUNI

Het zag er naar uit dat het een warme middag zou worden. Gelukkig konden we de temperatuur in het zaaltje enigszins regelen zodat het niet al te heet werd, in ieder geval koeler dan buiten.
Helaas waren er op het laatste moment veel afmeldingen en als gevolg hiervan konden een tafel en enkele stoelen verwijderd worden zodat er voor Wouter Muller en zijn mede-muzikanten ruimte gecreëerd werd tussen het publiek. Hij had van tevoren aangegeven dat zij dat het liefst zó doen, dichtbij de mensen.
Al met al kwamen er ruim 40 belangstellenden de Kumpulan bezoeken.

Met zijn zelfgeschreven teksten wist hij veel mensen te ontroeren en daarnaast was er ook veel humor in de geschetste situaties waarin menigeen zichzelf herkende.
Sateh bakar met lontong en gado gado stonden op het menu en dit paste helemaal bij de sfeer en de temperatuur.
Voor deze gelegenheid stelde Max Klees zich beschikbaar als Tukang Sateh. Het bakar van de sateh liep gesmeerd en alle 300 stokjes waren op. Overigens werd dit malse vlees gesponsord door de plaatselijke slager Yde de Boer.

De volgende Kumpulan staat gepland op 27 september a.s. muzikale omlijsting wordt verzorgd door de JayJay’s. Hun repertoire bestaat uit 60-er jaren muziek en ook een beetje krontjong!

Judith op de Weegh-Flokstra
Voorzitter Stichting Selamat Datang