Ook de Friese Pers besteed aandacht aan Kumpulan in Bolsward, onderstaande artikelen zijn verschenen in zowel de "Wijd en Zijd", de "Franeker Courant", "Leeuwarder Courant" en "Bolswards Nieuwsblad".

Bolswards Nieuwsblad, 19 september 2013

Yanti & Belgis

Stichting Selamat Datang organiseert vijf jaar Kumpulans in Ons Gebouw

BOLSWARD – In juni 2008 werd de Stichting Selamat Datang (Welkom, red.) opgericht. Het doel was en is nog steeds, het organiseren van gezellige middagen voor seniore, Indische Nederlanders in "Ons Gebouw" in Bolsward.

In die vijf jaar zijn er tientallen van deze Kumpulans geweest. Het bezoekersaantal ligt meestal rond de 50 personen en regelmatig melden nieuwe belangstellenden zich aan. Iedere keer is er live muziek, met repertoire uit de jaren ’50-’60 en uiteraard ouderwetse Indische, krontjong liedjes. De Bolswarders Johan Bekema en Jan Houwer zijn regelmatig te zien en te horen als het duo The JayJay’s tijdens de Kumpulan.

Een enkele keer werden gedichten voorgedragen of een Indisch sprookje voorgelezen en soms was er een uitvoering van traditionele Indonesische dans. Namens de Stichting Pelita is de Theo Boiten uit Groningen bijna altijd aanwezig en houdt spreekuur tijdens zo’n middag. Hij beantwoordt vragen op het gebied van uitkeringen voor oorlogsgetroffenen en vervolgingsslachtoffers.

De tombola ontbreekt nooit en de leuke prijsjes, vaak met Indonesisch accent, worden altijd dankbaar in ontvangst genomen. Op deze manier is ook eens een gesigneerde versie van het boek Meisje van honderd van Marion Bloem verloot. De middag wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke, Indische maaltijd.

Informatie: www.stichtingselamatdatang.nl
info@stichtingselamatdatang.nl of 06-42195205