26 april 2009

4e Kumpulan Bolsward, 26 april 2009

Ruim op tijd meldden de eerste bezoekers zich bij Ons Gebouw. Lekker rustig kon men een mooi plaatsje uitzoeken en onder het genot van koffie of thee met spekkoek werd de verspreide informatie van de Stichting Selamat Datang doorgelezen. Op de achtergrond klonken oude, bijna vergeten Indische liedjes, voor de meeste aanwezigen echter zeer herkenbaar. Langzaam maar zeker druppelden de andere bezoekers binnen en men begroette elkaar hartelijk. In de afgelopen maanden is er een zekere vaste kern ontstaan. Een groep die steevast aanwezig is bij de Bolswarder Kumpulan en dit is precies wat de organisatie hoopte en voor ogen had.
Op het podium werden oude schoolplaten tentoongesteld en foto’s uit het werk van mevrouw Henze uit Koudum.
Connie Schaaf zong, onder begeleiding van zijn gitaar, enkele klassiekers en het publiek wist dit te waarderen.
Intussen kwam de lekkere trek opzetten en werd al gauw van de risolles en cendol gesnoept en zo hoort het op een Kumpulan!
Even was er verwarring ontstaan met betrekking tot de prijsjes voor de tombola. Deze stonden uitgestald bij een “stilleven” bestaande uit een heel oude gietijzeren wadjan opgesierd met een houten beeld uit Java e.d. Enkele gasten dachten dat deze voorwerpen ook bij de prijsjes hoorden en kochten hun lootjes om juist die wadjan te winnen! Gelukkig begreep men de vergissing en kon er om gelachen worden.

Geheel belangeloos kwam een groep uit Bedum om een demonstratie te geven van Pencak Silat, compleet met gong en trommel, dat zorgde al direct voor een speciale sfeer. Daarna werd er lekker gegeten, nasi rames: smoor kip, sayur lodeh, frikadel en sambal goreng kering.

Namens het bestuur,

Judith op de Weegh-Flokstra
voorzitter