KUMPULAN 30 SEPTEMBER 2012


Na een vakantie-stop van 3 maanden werd met belangstelling uitgekeken naar de Kumpulan, ook door de organisatie, die was er weer helemaal klaar voor.
Zoals u kunt zien op de collage hiernaast werd er vooraf druk gekookt en het resultaat mocht er zijn, acar kuning, ayam opor, sambal goreng tempeh, sambal goreng telor en emping om het af te maken. De kue-kue werden op de ochtend van de Kumpulan voorgebakken, indische kroketjes, risolles, lemper etc. ook was er een ruime keus aan zoete kue: wadjik, kelepon, kolak pisang en dat deze in de smaak vielen bleek wel uit het feit dat er aan het eind van de middag niets meer over was. Leuk is ook dat de bezoekers hun rantang meenamen om de thuisblijvers te verrassen of om zelf nog eens na te genieten van de nasi rames, zoals altijd met liefde bereid: en dat proef je!
Het Sawitri Trio zorgde voor een vrolijke sfeer, muziek voor elk wat wils, maar als rode draad de band met Indonesie. Met hun repertoire wisten zanger Roy Hemler en zangeres Retno de bezoekers regelmatig te ontroeren. Ook toetsenist Eric bracht mooie evergreens ten gehore. De aanwezigen genoten zichtbaar en waren regelmatig op de dansvloer te zien.
Oscar Johan, regelmatig te gast bij de Kumpulan, gaf een impressie van het vroegere krontjong en deed dit in het grappige “petjoh”.  Voor deze gelegenheid was hij in mooi traditioneel kostuum.
Op deze wijze heeft ieder zijn of haar bijdrage geleverd voor een bijzonder geslaagde Kumpulan.

 

 

Namens het bestuur,

Judith op de Weegh-Flokstra

klik op foto voor vergroting