28 feb 2010

Kumpulan 28 februari 2010

Het was drie maanden geleden sinds de laatste Kumpulan en toch leek het veel korter. De feestdagen zaten er tussen en dan gaat de tijd ook snel om.
We kregen veel nieuwe aanmeldingen, mensen die nieuwsgierig werden door de stukjes in de krant. Zij wilden toch wel eens meemaken en zien wat dat eigenlijk inhoudt, die Kumpulan in Bolsward. Gelukkig was er een zitplaatsje voor iedereen en eten genoeg. Behalve dan de snacks! Er waren ruim 400 snacks gemaakt en die waren helemaal uitverkocht, voor de organisatie natuurlijk een dankbaar gegeven. Het smaakte dus wel! Er wordt met veel liefde aan gewerkt.
Leuk was het, om te zien, dat sommigen met kinderen en zelfs (tiener) kleinkinderen kwamen om te laten zien wat oma en opa zoal doen op een regenachtige zondagmiddag. Natuurlijk ook om te laten zien waar we vandaan komen, onze gemeenschappelijke roots uit de Insulinde.
Met veel toewijding had mevrouw Onderwater uit Franeker haar dochters en kleindochters overgehaald om traditionele kleding te showen uit verschillende streken van Indonesië. In de ruimte beneden was het hectisch en werd iedereen aangekleed en getooid met hoofd-sieraden en uiteindelijk kwam de stoet in de zaal en werd er enthousiast verteld wat het voorstelde en waar het kostuum vandaan kwam.
Pieter Tuasela, anders regelmatig als gast aanwezig, konden we ditmaal meemaken als muzikant. Hij zorgde samen met zijn ritmebox voor live muziek.
Mevrouw Henze en de dochter van mevrouw Onderwater droegen spontaan een Indonesisch sprookje voor.
De middag werd afgesloten met een bordje nasi rames. Belangeloos schonk één van de gasten een pan vol met gekruide gehaktballetjes gevuld met rode lombok. We hebben er heerlijk van gegeten.

Namens het bestuur,

Judith op de Weegh-Flokstra

Een compilatie van een drukke, gezellige middag
(U kunt alle foto's bekijken via het fotoboek)