Kumpulan 26 Feb 2012

De eerste Kumpulan van het nieuwe jaar. Een vijftig-tal bezoekers had zich aangemeld en om half twee had ieder een mooi plaatsje weten te bemachtigen. Het zaaltje was sfeervol aangekleed in Indische sfeer en allerhande info lag verspreid op de tafels. De middag kon beginnen. Jan Houwer en Johan Bekema, bekend als het duo de Jay-Jays waren keurig in black-tie en al gauw klonken de onvergetelijke nummers van de Shadows. Yanti, afkomstig uit Malang was in haar prachtige kostuum helemaal klaar voor een dansvoorstelling en begaf zich inmiddels tussen de bezoekers die het leuk vonden om in hun moedertaal een gesprek met haar te voeren.
Stichting Pelita was wederom vertegenwoordigd door Theo Boiten. Regelmatig zochten mensen hem op om diverse informatie in te winnen en hij maakte voor iedereen tijd vrij. Er was een spontane actie van een bezoeker, Johan van Santen, hij zong een paar Indonesische liedjes en begeleidde zichzelf op zijn gitaar.
De lootjes waren binnen heel korte tijd verkocht en 12 leuke prijsjes gingen mee naar huis. Er waren ditmaal zg. winterpakketjes gemaakt, dit bestond uit een setje van obat Macan en kaya putih!
Zoals gewoonlijk werd er gedurende de middag lekker gesnoept  van de kue kue en cendol en kon een aantal ook  thuis nagenieten omdat er veel snacks werden ingepakt om mee te nemen. Aan het einde van de middag werd nasi rames geserveerd en dat liet zich goed smaken. Een  aantal bezoekers liet ook dit inpakken (tegen een kleine vergoeding) om thuis op te warmen in de magnetron, lekker makkelijk voor de volgende dag!

voorzitter Stichting Selamat Datang