KUMPULAN 24 FEBRUARI 2013

Na een “winterstop” van 3 maanden was er vandaag weer een kumpulan, de eerste in het nieuwe jaar. De bezoekers keken er naar uit en ook de organisatie had er weer veel zin in. In deze koude, donkere winterdagen was er behoefte aan tropische warmte, want koud was het deze dag, het sneeuwde zelfs! Echter, in het knusse zaaltje van Ons Gebouw was een tropische, Indische sfeer voelbaar. Natuurlijk brandde de kachel en bovendien deden de batik kleden en veel andere Indische attributen de kou buiten vergeten.
De cendol stond klaar, krupuk was gebakken, 2 grote pannen soto en natuurlijk de risolles, lemper en pastei ontbraken niet.
De mannen van de muziek verschenen mooi op tijd en ook zij hadden er zin in. De bezoekers genieten altijd zichtbaar van hun optreden. De Jay-Jay’s spelen nummers van de Shadows, Cliff Richard en heel veel andere gouden Rock-muziek uit de 60-er jaren. Voor de bezoekers van de Kumpulan hebben zij zelfs poco-poco nummers in hun repertoire. Dit repertoire sluit goed aan bij onze doelgroep.
Belgis Percawati & Friends creëerden een mystieke sfeer met hun prachtige verschijning in traditionele kleding en dansuitvoering.
Theo Boiten vertegenwoordigt de Stichting Pelita en had een luisterend oor voor de mensen die bij zijn spreektafel kwamen. Er zijn nog steeds mensen met vragen over wetten m.b.t. oorlogsgetroffenen en of vervolgingslachtoffers, deze kumpulan biedt hen de gelegenheid om hierover te praten. In veel gevallen maakt Theo Boiten een vervolgafspraak omdat er details nader uitgezocht moeten worden.

Voorzitter Stichting Selamat Datang