KUMPULAN 22 SEP 2013

Ruim 50 bezoekers kwamen deze middag naar “ Ons Gebouw” om de Kumpulan bij te wonen. Ook ditmaal een aantal nieuwe aanmeldingen, mensen die door het krantenbericht nieuwsgierig waren geworden. In het Bolswarder Nieuwsblad namelijk, werd melding gemaakt van het feit dat onze Stichting Selamat Datang haar eerste lustrum meemaakt.
5 Jaren zijn omgevlogen en we mogen als organisatie trots zijn op het resultaat: een plek voor seniore Indische Nederlanders in Bolsward.

Inmiddels is het Sawitri Trio een begrip bij de Kumpulan, ook ditmaal werden de bezoekers getrakteerd op muziek dat helemaal past bij de nostalgie en sfeer van het voormalig Nederlands Indië. Retno Sawitri wist met haar liedjes veel mensen te ontroeren en bovendien genoten de mensen zichtbaar van het gitaarspel van Roy Hemler en Eric Winterkamp.
Bella en Yanti zorgden voor een prachtige voorstelling van traditionele Javaanse dans, gehuld in authentieke kostuums, bijzonder was de uitvoering van de etnische Sundanese dans Ondil Ondil.
Stichting Pelita was vertegenwoordigd door de heer Theo Boiten. Tijdens de Kumpulan heeft hij altijd tijd voor vragen met betrekking tot uitkeringen voor oorlogsgetroffenen.

“Siapa Ini”  is een nieuw hoofdstuk. Voortaan wordt bij elke Kumpulan een markante bezoeker in het licht gezet en hij of zij beantwoordt schriftelijk een aantal algemene vragen zodat de achtergrond van deze dame of heer enigszins belicht wordt. Deze informatie wordt op A4-formaat op de tafels gelegd zodat de bezoekers dit kunnen lezen.
Degene die het spits afbeet was de heer Willem van Draanen. Eén van de dingen die wij nu van hem weten is zijn lievelingsgerecht: Lontong Cap Gomeh!

Stichting Selamat Datang