KUMPULAN 22 NOVEMBER 2015

Een bijzonder aangename en vertrouwde sfeer tekent de Kumpulan van 22 november 2015. De opkomst was niet erg groot, ongeveer 40 bezoekers trotseerden hagel en kou om zich vervolgens te koesteren in de tropische klanken van het Sawitri Trio. Als gevolg van een zware operatie kon Erick Winterkamp niet aanwezig zijn bij dit optreden, als gitarist/toetsenist maakt hij deel uit van het Sawitri Trio. Wij hopen dat hij er volgend jaar weer bij kan zijn. Roy Hemler en Retno Sawitri zorgden voor een mix van Indonesische liedjes en Country. De Indonesische liedjes zijn vastgelegd op een CD, die deze middag te koop werd aangeboden, enkele exemplaren werden zelfs  verloot. Tezamen met deze CD’s werden grappige klokjes verloot met de tekst  “Jam Karet”.

Hoofdpersoon in de rubriek “Siapa Ini” was de heer Tjeerd van der Zee. We weten nu dat zijn lievelingsgerecht Pepesan is en geboren in Lokseumaweh (Aceh). Ook merkte hij op dat de oorlog een wreed einde maakte aan de gelukkige jaren in Nederlands Indië.

Bella Percawati zorgde voor een mooie dansvoorstelling in traditioneel Javaans kostuum. De bijhorende klanken zorgden voor een mystieke sfeer.

Theo Boiten meldde uit naam van Pelita dat er misverstanden bestaan over de uitkering voor KNIL-militairen tijdens de bezetting. En stelde de mensen in de gelegenheid om vragen te stellen hierover.

De middag werd afgesloten met een eenvoudig, maar smakelijk nasi campur, bestaande uit Sayur Lodeh, Sambal Goreng Kering, Rempah, Frikadel Jagung en Acar Ketimun.

Judith op de Weegh-Flokstra
voorzitter

 

 

 

klik op foto voor vergroting