KUMPULAN 22 JUNI 2014

Opnieuw een gezellige en goed bezochte Kumpulan in Bolsward. Op het menu stond Sateh Babi met Gado Gado en lontong, een lekker zomers maaltje, geserveerd in leuke piring lidy, net als in Indonesië. De geur en smaak van houtskool bakar zaten verweven in de sateh en dit maakte het extra lekker. Enkele bezoekers vroegen of er nog over was en bestelden dit om er nog lekker van te snoepen, zoals zij het noemden.
Een ander bracht 50 stuks Kue Mangkok mee, om te laten proeven en voor de verkoop. Een uiterst gul gebaar, want ondergetekende heeft namelijk eens genoemd dat het haar nooit lukte om deze heerlijke, traditionele kue te maken.
Maureen Chömpff was aanwezig met leuke en betaalbare hebbedingetjes voor de verkoop.

De lootjes voor de tombola waren binnen afzienbare tijd uitverkocht. De winnaars konden kiezen uit originele en grappige Indonesische prijzen, zoals boemboe’s in een authentieke verzamelbox, batik schoudertassen en kipasjes van batik etc etc.

Remy Flokstra zorgde voor de muziek en entertainment. Leuke en herkenbare songs die bijzonder in de smaak vielen.

Iedere kumpulan wordt een bezoeker belicht middels een klein interview. In deze rubriek genoemd “Siapa Ini” stond vandaag de heer Samuel centraal.

De Stichting Pelita was wederom vertegenwoordigd door de heer Theo Boiten en hij voorzag een ieder die aanschoof van allerhande informatie.

Voorzitter Stichting Selamat Datang