Kumpulan 22 Apr 2012

De Kumpulan stond ditmaal in het teken van de Stichting Anak Bangsa. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Lombok. Deze kinderen worden opgevangen en krijgen les in bijvoorbeeld Engels en Informatica. Ook worden er micro-kredieten verstrekt, zodat mensen een eigen warung kunnen opstarten om zichzelf en hun gezin te kunnen onderhouden. Denk hierbij aan een warung met kroepoek-verkoop of bami baso. Ondergetekende heeft dit vorig jaar tijdens een bezoek aan Lombok, in werkelijkheid kunnen bekijken en was diep onder de indruk.
Familie Jurgens uit Zwolle, initiatiefnemer van dit project, gaf een handlees-workshop tijdens de kumpulan. Kitty Jurgens deed dit op haar welbekende humoristische wijze en voorzag enkele bezoekers van een persoonlijke handlezing. Op deze middag werd er € 75,00 opgehaald voor Anak Bangsa, met heel veel dank daarvoor.
Muziek was er natuurlijk ook. Uit Groningen afkomstig, de groep Matabia, voor de eerste maal in deze formatie. Tijdens de potjo-potjo nummers kwamen de mensen naar de dansvloer en met oude krontjong liedjes werd er spontaan meegezongen.
Intussen werd er lekker gesnoept van de traditionele kue-kue, alle zoete hapjes waren snel uitverkocht, wadjik, kelepon en ketan met stroop en klapper. Op het eind van de middag werd lontong geserveerd met gado-gado, sambal goreng tempeh/tahu en sateh bakar.

voorzitter.