KUMPULAN 21 FEBRUARI 2016

In het afgelopen jaar merkte de organisatie dat het bezoekersaantal afnam. Het gebeurde  wel  eens dat de ene keer minder mensen kwamen dan de andere keer, echter  in 2015 bleef het aantal erg laag. Dit was niet eerder voorgekomen en baarde ons enigszins (financiële)  zorgen . Het vereist  een bepaald minimum aantal bezoekers om de Kumpulan te handhaven  zoals we gewend zijn en dat aantal werd in 2015 niet bereikt , de financiële gevolgen hiervan waren merkbaar.  De kwetsbaarheid van de doelgroep lijkt de meest aannemelijke reden  voor deze afname.
Echter, de opkomst van de  Kumpulan van 21 februari jl. stemde ons optimistisch en wij hopen dat het op deze manier doorzet.  Als organisatie staan wij nog altijd achter onze opzet en hopen dat wij het nog lang kunnen en mogen doen. Het doel dat wij voor ogen hadden toen we de Stichting oprichtten is naar onze mening bereikt: het voorkomen dat deze groep Indische Nederlanders in een isolement geraakt. Het gevoel van saamhorigheid is groot en dit is een regelrecht gevolg van  het gemeenschappelijke  verleden.

Ongeveer 3 jaar geleden zijn we gestart met de rubriek “Siapa Ini” bedoeling was dat de bezoekers door het beantwoorden van enkele algemene vragen, iets meer over elkaars achtergrond te weten kwamen. Heel bijzonder dat de ondervraagden veel meer kwijt wilden, bijvoorbeeld over de pijnlijke en verdrietige tijd tijdens de Japanse overheersing en de Bersiap. Wij waren ontroerd door het vertrouwen dat wij kregen.
Wij weten nu  van Wien Breet  dat hij de eerste 6 jaren van zijn leven in een oorlogssituatie heeft doorgebracht, eerst in de Japanse tijd en vervolgens de Bersiap.

Muziek werd deze middag verzorgd door het trio R.A.R.
Zangeres Rositha uit Kalimantan zong zelfs een nummer in het Sundanees, en zanger Reggie vertolkte op grappige wijze het vrolijke Becak-liedje. De sfeer was vrolijk en gemoedelijk.
Oscar Johan vermaakte de aanwezigen door enkele anekdotes uit zijn eigen verleden in Petjoh te vertellen.

voorzitter