KUMPULAN 21 APRIL 2013

Na een lange winter was er eindelijk een aangename zonnige zondagmiddag. En dit kwam heel goed uit want er stond sateh en gado gado met lontong op het menu van deze middag. We vonden Louis Sahetapy bereid om de sateh te bakar en Helen hielp o.a. met het snijden van de lontong.
Tjampoer Delight zorgde opnieuw voor een gezelligheid die helemaal past bij de bezoekers en onze kumpulan. Nostalgische nummers als Terang Bulan en Bengawan Solo werden dankbaar ontvangen en zachtjes meegezongen. Uiteraard ontbraken ook de country-en Indorocknummers niet.
Een tiental leuke prijsjes (met een Indisch tintje) werd dankbaar in ontvangst genomen door de verschillende “winnaars”. Men kon kiezen tussen bijvoorbeeld pakketjes bamisoep met bawang goreng en sambal badjak of katjang pedis met ice-tea, diverse selendangs. De 200 lootjes zijn bijna altijd uitverkocht.

Een nieuwtje werd aangekondigd: op zaterdag 31 augustus 2013 organiseert Stichting Selamat Datang samen met Stichting Kembang Baru uit Zwolle een heuse Pasar in Bolsward, een primeur voor deze eeuwenoude Hanzestad. De Pasar begint om 12.00 tot 20.00 in de Broerenkerk, naast Ons Gebouw. Ricky Risolles heeft toegezegd, het duo 2Midnight (Remy en Roy Flokstra), Ben Heart, Jan Houwer en Johan Bekema alias de JayJay’s  geven deze dag een muzikale invulling. Bovendien zal ook de danseres Yanti het programma op deze middag opluisteren met haar prachtige kostuums en traditionele dans.
Een aantal goede doelen in Indonesië krijgt een plekje bij deze pasar: school voor doven Bahkti Luhur in Malang, vertegenwoordigd door logopediste Nancy de Ruiter en de buitenschoolse opvang voor kansarme kinderen op Lombok, Anak Bangsa, vertegenwoordigd door Peter van Geldere.

Stichting Selamat Datang