Kumpulan 1 mei 2011

Een kleine groep belangstellenden kwam deze zondag bij elkaar in Ons Gebouw. Jan Houwer en Johan Bekema, bekend als het muzikale duo de JayJay’s zorgden opnieuw voor een aangenaam “back to the sixties” onthaal. Dit werd erg gewaardeerd door het publiek, dat zichtbaar genoot van de haarzuivere gitaarklanken van oude nummers van o.a. de Shadows en Cliff Richard, gezongen door Jan Houwer. Zij speelden zelfs een paar nostalgische Indische liedjes. Na afloop werden de heren dan ook persoonlijk bedankt door enkele enthousiaste bezoekers.
Belgis Percawati & friends gaven een voorstelling van authentieke Indonesische dans. Zij zagen er prachtig uit in hun soendanese kostuums en de muziek en dans zorgden voor een mystieke sfeer in het zaaltje.

Vaste prik tijdens de Kumpulan is de tombola. De lootjes vinden gretig aftrek bij de aanwezigen, er zijn namelijk altijd leuke Indische prijsjes. Ditmaal kon men een High Tea voor 2 personen winnen. Ter plekke werd er voor de winnaar een etagère geserveerd met Indische mini lekkernijen, zowel zoet als hartig en de bijhorende thee werd geschonken uit een porseleinen theepotje. Dit viel letterlijk en figuurlijk bijzonder in de smaak!

Het was een zonnige middag en dat kwam goed uit want er was sateh bakar gepland voor het menu. In combinatie met gado gado en lontong was het een heerlijk maaltje voor een aangename lentemiddag.

 

Namens het bestuur,

Judith op de Weegh

klik op foto voor vergroting