KUMPULAN 19 APRIL 2015

We hebben de lente ingeluid met een bordje gado gado met lontong en sateh. De gado gado saus lekker een beetje pedis en met de authentieke bitter zure smaak van jeruk limo. Ondergetekende heeft zich vaak afgevraagd hoe het komt dat de boemboe gado gado altijd sateh saus wordt genoemd. Thuis werd de sateh altijd  gegeten met sambal ketjap en in het huidige Indonesië nog steeds. Het antwoord van mijn moeder op deze vraag was simpel: “ach zo noemen ze dat hier”.
Het trio Mas Putih was opnieuw uitgenodigd om de muziek te verzorgen en deed dit erg goed. De bezoekers waren aangenaam en soms emotioneel verrast door de Indonesische tekst van het nummer Somewhere between.
Hoofdpersoon in de rubriek Siapa Ini was Arthur Walsarie. We weten nu dat hij geboren is in Djember, Oost Java en zijn lievelingsgerecht is Abon Sapi.
De lootjes waren ditmaal niet uitverkocht maar het scheelde niet veel. De volgende keer wordt de verloting in nieuwe stijl gedaan.
Theo Boiten van de Stichting Pelita was aanwezig en hield als gewoonlijk spreekuur.

voorzitter Stichting Selamat Datang