Klik op foto voor vergroting

KUMPULAN 18 MAART 2018

In november 2008 organiseerden wij als Stichting Selamat Datang de eerste kumpulan in Bolsward. De belangstelling was groot, we moesten passen en meten om iedere bezoeker een plekje te geven.
Op het menu stond nasi kuning, Suratmi verzorgde een dansvoorstelling in traditionele kleding, er was gratis cendol en de muziek werd verzorgd door The Marvin Players uit Leeuwarden. Alle ingrediënten waren aanwezig om de middag zo feestelijk mogelijk in te luiden. Het zou de eerste Kumpulan worden in een reeks van 5 jaarlijks terugkomende middagen en de eerste jaren bleef het bezoekersaantal stabiel.
Helaas liep het aantal op een gegeven moment terug en het einde van het jaar werd met verlies afgesloten. Gelukkig hadden we in de loop van de jaren een mooie reserve opgebouwd en daardoor konden we doorgaan met de Kumpulan.
Het resultaat is inmiddels bekend, na 10 jaar ononderbroken Kumpulan op zondagmiddag is er een einde gekomen aan de gezellige middagen. De laatste keer zal zijn op zondag 18 november 2018,
10 jaar na de allereerste.
We kijken met een dankbaar gevoel terug op tientallen gezellige, mooie en bijzondere middagen (met véééél eten.)

Gezelligheid en saamhorigheid waren merkbaar tijdens de kumpulan op 18 maart jl.
Lena van der Sterre, Reggie Nije en Edwin Echter vormen samen de groep Papaya uit Hoogeveen en verzorgden de muziek. Leuke nummers, vaak meerstemmig gezongen, interactie met het publiek en bovendien zagen zij er erg mooi uit in hun batik outfits.
Nancy zorgde voor de verkoop van de lootjes en de prijsjes vielen in de smaak. Uniek zijn de zelf ontworpen Indische items voorzien van batik accenten, een donatie van Maureen Chömpff. In de keuken zorgde Debby de Wit ervoor dat de de snacks lekker warm op de tafels werden geserveerd.

De middag werd afgesloten met een bord soto ayam in combinatie met lontong.

voorzitter Stichting Selamat Datang