KUMPULAN 13 APRIL 2014

Het programma van deze middag was zeer gevarieerd. Muziek werd verzorgd door het trio Mas Putih uit Groningen. Zij kwamen voor het eerst optreden in Bolsward en het viel bijzonder goed in de smaak.
Het repertoire paste uitstekend in het geheel: veel indonesische liedjes, country en potjo potjo. Zij ontvingen zeer terecht, veel complimentjes van het publiek. De sfeer was erg gemoedelijk en vertrouwd.
De heer Oscar Johan trad op in traditionele kleding en vertolkte op eigen authentieke wijze enkele Indonesische liedjes.

Documentaire maakster Hetty Retel Helmrich kondigde haar nieuwe film aan “Buitenkampers”. Deze film is inmiddels onderscheiden. Het gaat over de Bersiap periode. De aanwezigen konden de dvd’s kopen, evenals de dvd van de vorige documentaire “Contractpensions”.
Uiteraard werd er weer lekker gesnoept en gegeten, soto met lontong stond op het menu en dit werd geserveerd met sambal ketjap, rawit en bawang goreng.
Ook ditmaal waren er weer leuke Indische prijsjes voor de verloting en menigeen trok één of zelfs meerdere winnende loten.

De volgende Kumpulan is 22 juni 2014 en de muziek wordt dan verzorgd door Remy Flokstra.

Judith op de Weegh-Flokstra
Stichting Selamat Datang

 

klik op foto voor vergroting